петак, 23. септембар 2011.

ЗАУСТАВЉЕН БАГЕР КФОРА!

Срби током ноћи пробили нови алтернативни прелаз код Јариња!

Војници КФОР-а покушали багером да уклоне барикаде од шљунка код старог алтернативног пута близу Јариња, али су их у томе спречили Срби на барикадама. Током ноћи, Срби су пробили нови пут који повезује север Косова са централном Србијом, након што је претходно направљени, КФОР блокирао бодљикавом жицом.
Председник општине Лепосавић Бранко Нинић рекао је да ће Срби наћи начин да робу из централне Србије пребаце на територију Косова.
„Ми нећемо прихватити условљавање КФОР-а. Све док се не уклони „косовска“ царина и полиција са прелаза Јариње и Брњак ми нећемо користити те прелазе“, рекао је Нинић.
Председник општине Косовска Митровица Крстимир Пантић рекао је да је ситуација на северу Косова веома напета, али мирна.
„Осјећају се несташице горива, док храну допремамо алтернативним путним правцима“, додао је Пантић.
Барикаде које Срби држе на свим магистралним путевима по северу Косова остају до даљњег, јер председници четири србске општине траже састанак са командантом КФОР-а уместо са његовим заменицима. Овај састанак је требало да буде одржан јуче, али је отказан због заузетости команданта.