петак, 21. октобар 2011.

СРБСКА АКЦИЈА И СТУДЕНТСКИ ПРОТЕСТИ


Поводом критиковања Србске Акције од стране извесних левичарских гласила, а у вези наше наводне индиферентности према кризи око актуелних студентских протеста, скренућемо пажњу на следеће чињенице:

  1. У жижи наше пажње претходних дана била су најновија злодела НАТО и шиптарских окупатора на Косову и Метохији, те су сва друга питања за нас тренутно у другом плану, што антисрбски шљам  који нас критикује свакако не може да разуме, с  обзиром да се ради о мизеријама које отворено подржавају шиптарске злочинце.
  1. Да ли је псеудолевичарским демагозима и самозваним борцима за студентска права некада пало напамет да, попут наших активиста, посете најугроженије студенте у Србији – студенте Приштинског универзитета у Косовској Митровици? Наравно да није, јер им до истинске помоћи угроженима није ни стало. Тамо се не могу играти политике и марксизма, јер тамо постоји реални фронт од кога мишеви попут њих беже без трага.
  1. Србска Акција, иако се активно бави студентским питањем, није студентска организација, те не учествује у оранизовању студенстих протеста. Ми нисмо попут шачице вечитих студената са Филозофског факултета, који глуме комунисте а заправо су обичне кукавице и нерадници који настоје да профитирају на студентској недаћи. За разлику од ових паразита, Србска Акција окупља радне људе различитих групација. Припадници Србске Акције који су студенти факултета у Србији, учествовали су и у будуће ће учествивати у свим протестима који имају праведан захтев, а против пљачкашког система који нарушава достојанство србских студената.
  1. Наша је радост што антисрбски шљам више не сме да истиче своје партијске антисрбске крпе на студентским протестима. А наше присуство на факултетима постајаће све веће, сразмерно текућем и будућем приступању студентске омладине у наше редове. Наш предлог решавања питања финансирања студија наишао је на одличан пријем међу студентима, јер је то један реалан и супериоран концепт  у односу на демагогију псеудолевичара. Стога су у припреми нове акције  дистрибуције наших летака и билтена, на факултетима у више србских градова.
  1. Студентска тела која претендују на улогу преговарача или заступника студентских интереса,  често представљају стециште користољубаца, псеудокомуниста и пробисвета свих врста, који не желе добро србским студентима. Они ће у кључном тренутку сваки протест покушати да скрену на погрешан колосек, правећи компромис са Системом. Они су кукољ који ћемо у нашој борби за национални и социјални препород Србства истребити са србских факултета и заштитити србске студенте од манипулатора свих врста.
          Подвиг и борба! До победе!