среда, 23. новембар 2011.

ОДБРАЊЕНА БАРИКАДА КОД ДУДИНОГ КРША!

Војници НАТО окупатора покушали су у среду увече,  око 23 сата, да уклоне барикаду коју су поставили  србски бранитељи код места Дудин крш.
Најпре је група од 20 војника пешке  прешла барикаду и поставила бодљикаву  жицу, одвојивши је физички од Срба који су ту дежурали, после чега је КФОР ангажовао тешке грађевинске машине које су почеле да руше бетонску барикаду. 
Истовремено са агресијом КФОР-а огласила се сирена у Звечану, услед чега је у Дудином кршу почео да се окупља велики број Срба који су почели да постављају нову, земљану барикаду.
Мађарски припадници КФОР-а су транспортерима и кордоном блокирали Србе, а у неколико наврата употребили су и сузавац. Дошло је и до гурања и кошкања између припадника КФОР-а и мештана, након чега је више Срба затржило лекарску помоћ.
Сат иза поноћи припадници КФОР-а су се повукли са Дудиног Крша,  пошто су их претходно грађани одгурали од  барикаде. Србски бранитељи су потом обновили своју барикаду која је делимично била пробијена, чиме су поново посведочили своју непоколебљиву борбеност и спремност да бране своја огњишта.